2011. április 10.

Házi szárnyas májkrém






 Nagyon ízletes a házi májkrém, ráadásul pillanatok alatt megvan, nem érdemes mindenféle adalékos üzleti kencéket fogyasztani. Lefedve a hűtőben pár napig eláll. Pirítós  kenyérrel, télen vöröshagymával, tavasszal friss paradicsommal kitűnő reggeli.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, 2 hagyma, 20 dkg vaj, 1 evőkanál kacsazsír (ennek hiányában sertészsír), só, bors
Elkészítése: A zsíradékon megpároljuk a hagymát, mikor üveges, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és együtt zsírjára sütjük. Sózzuk, borsozzuk és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt ledaráljuk, hozzáadjuk a vajat és jól kikavarjuk, ha nem elég  krémes leturmixoljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...