2013. február 9.

Téli vitaminsaláta

 


Hozzávalók 4 személyre):  2 fekete retek, 1 cékla, 3 szál sárgarépa, 20 dkg sonka, 15 dkg sajt, 3 evőkanál olaj, 1 citrom, 1 csokor petrezselyem levél, só, bors

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, előbb 2-3 mm-es szeletekre majd csíkokra vágjuk. A sonkát és a sajtot szintén csíkokra vágjuk. Az összes hozzávalót egy salátástálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, meglocsoljuk az olajjal és a citrom kifacsart levével, majd összekavarjuk. 30 percig érlelődni hagyjuk, majd tálalás előtt hozzáadjuk a felvágott petrezselyem levelet is. 
 Fogyasztható egymagában vagy sült húsok mellé körítő salátaként is adhatunk. 



3 megjegyzés:

Katalin írta...

Valóban jó kis vitaminforrás ezekben a télvégi (?) napokban :)

teller-cake írta...

Igazi tavasz-váró finomság, szívesen ennék egy tálkával így vacsoraidőben...:)

tücsi írta...

Azonnal megtudnám enni, a színek meghozták a tavaszt - majdnem -:))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...