2013. április 6.

Gazdag hústekercs






Hozzávalók: 60-70 dkg sertéskaraj, 30 dkg sertéscomb, 1 zsemle, 4 tojás, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem zöld

Elkészítése: A karajt 1 cm vastagon, körbe haladva vágjuk, addig, míg a közepéig érünk és egy nagy szelet húst kapunk. Kevés olajjal megkent alufóliára terítjük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. 3 tojást felverünk, megsózzuk és összevegyítjük az apróra vágott petrezselyem zölddel. Forró telfonserpenyőben 2 tojáslepényt sütünk és a húst betakarjuk vele. A combot ledaráljuk, összevegyítjük a vízben áztatott és kiszorított zsemlével, az összetört fokhagymával és a felvert tojással. Sóval, borssal és kevés fűszerpaprikával fűszerezzük a masszát és a tojáslepényre simítjuk. A húst a szélesebbik felén szorosan feltekerjük, becsavarjuk az alufóliába és egy tepsibe rakjuk. 2-3 dl vizet öntünk alája és forró sütőben 40 percig pároljuk. Ekkor kicsomagoljuk az alufóliából és pirulni hagyjuk. Szeletekre vágva, melegen bármilyen körettel tálalhatjuk vagy pedig hidegen, ünnepi hidegtálak részeként. 



2 megjegyzés:

Éva írta...

Ó, de nagyon guszta ez a finomság ! Szoktam én is de nem teljesen ilyen, én csak fasírt egyben és rá a töltelék az is nagyon finom. Ennél még a színhús is nagyon finom lehet így fűszerezve.

Blogkonyha írta...

Szuper vágási technika. Egyszer kipróbálom. Nagyon tetszik, ötletes. A végeredmény pedig csúcs!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...