2013. augusztus 26.

Gazpacho leves





Hozzávalók 4 személyre:  50 dkg paradicsom, 2 zöld paprika, 3 uborka, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 szelet kenyér, 3-4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, só, bors, zeller és bazsalikom levél

Elkészítése: A zöldségeket megmossuk és lecsöpögtetjük. 2 paradicsomot, 1 uborkát, egy fél paprikát és kevés hagymát félreteszünk a tálaláshoz. A fokhagymán kívül  többi zöldséget kockára vágjuk, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal, meglocsoljuk az olívaolajjal meg a balzsamecettel, fóliával letakarjuk és pár órára jól lehűtjük. Felhasználáskor késes aprítóba rakjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kenyérbelet, pár bazsalikom meg zellerlevelet, kb. 0,5 dl vizet és pépesre zúzzuk. Ha szükséges, még sóval, borssal és balzsamecettel ízestjük. A félretett zöldségeket apróra vágjuk és a hideg levessel tálaljuk. 



2 megjegyzés:

Roza írta...

Képzeld Aleda, a múltkor én is készítettem, sajnos, ennyire szépre nem sikerült, és ami még eltér a megszokottól, mi langyosan fogyasztottuk. De úgy nagyon ízlett:) Nálam ez már úgy is marad, függetlenül a "szokástól":)

Adél írta...

Biztos úgy is finom volt:) Mi nagy melegben ettük, úgy jólesett hidegen.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...