2013. szeptember 26.

Sonkás tejszínes szélesmetélt





Hozzávalók: 35 dkg szélesmetélt, 20 dkg sonka, 25 dkg gomba, 3 dl tejszín,1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát meg a kockára vágott sonkát, összesütjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval meg frissen őrölt borssal és felöntjük a tejszínnel. Kiforraljuk. Közben a metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük, majd szétosztjuk a tányérokban és mártással tálaljuk. 


3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jó tésztás finomságot készítettél. Guszta! Frank Júlia szakácskönyvében láttam ehhez hasonlót és már mióta tervezem hogy elkészítem.:)

Roza írta...

Istenien néz ki. Biztos vagyok benne, hogy nagyon finom is!:)

Blogkonyha írta...

Sonka, gomba, tejszín... csakis jó sülhet ki belőle! Ja és tészta...Jöhetne ma ebédre! :o)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...