2013. szeptember 15.

Szőlős piskótaszelet




Hozzávalók  
a piskótalaphoz: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál olaj;
a krémhez: 35 dkg tehéntúró, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, 12 dkg porcukor, 1 rúd vanília, fél citrom héja, 10 g zselatin, 0,5 dl tej, 2 gerezd muskotály szőlő; 
a díszítéshez: 2 dl habtejszín, 1 gerezd muskotály szőlő, dekorgyöngy

Elkészítése: A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrém lesz. Beleszitáljuk a lisztet meg az étkezési keményítőt, a tál szélén körbecsorgatjuk az olajat és lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt, 30x25 cm.es tepsibe simítjuk és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. 1 evőkanál porcukrot összekeverünk 1 evőkanál liszttel, egy tiszta konyharuhára szórjuk és egy hirtelen mozdulattal a piskótalapot ráfordítjuk, lehúzzuk a sütőpappírt és feltekerjük, majd hűlni hagyjuk. A tehéntúrót kikavarjuk a porcukrral, a vanília kikapart magjával meg a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a  joghurtot, a tejben feloldott zselatint meg a felvert tejszínt és lazán összekavarjuk. Végül beleforgatjuk a megmosott és megszárított szőlőszemeket. A piskótalapot egy kalácsformába rakjuk, beleöntjük a krémet és a piskóta lelógó részeit kétfelől ráhajtjuk, úgy, hogy középen találkozzanak. Ha nagyobb, a széleiből levágunk. Egy éjszakára dermedni hagyjuk, majd  hosszúkás tálcára borítjuk, 2-3 cm-es szeletekre vágjuk és tetejét tejszínhabbal, szőlőszemekkel és dekorgyöngyel díszítjük. 


3 megjegyzés:

sedith írta...

Jaj, de szép és kívánatos! :) Nagylányom azt kérdezte, miért nem csinálok én is. :)

gionetta írta...

Csodaszép!És különleges! Annyira csodálom ezt az igényes és finom kidolgozást minden ételednél és minden képen!

Anikó írta...

Ez valami csodás, azonnal mentettem is a receptet, imádom az ilyen könnyű, krémes, túrós, habos, gyümölcsös sütiket, kár, hogy nem tudsz átdobni nekem egy...kettő..három...szeletet, nagyon megenném MOST:-)))))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...