2013. szeptember 6.

Torta marcipánrózsákkal


 20. házassági évforulonkra készítettem ezt a tortát.



Hozzávalók :
a piskótához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj;
a fehér krémhez: 25 dkg mascarpone, 4 evőkanál tejföl, 8 dkg cukor, fél rúd vanília kikapart magjai, 1 dl habtejszín, 10 g zselatin;
a csokoládés krémhez: 1 vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 20 dkg 50 %-os csokoládé, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 0,5 dl rum;
a díszítéshez: 3 dl habtejszín, marcipán, ételfesték

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kemény habkrémmé verjük, majd beleszitáljuk a kakaót meg a lisztet és az oldalára csorgatjuk az olajat. Laza mozdulatokkal összekeverjük és egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd  180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.

A mascarponet kikavarjuk a porcukorral meg a vaníliával, kanalanként beledolgozzuk a tejfölt, majd a felvert habtejszínt és a feloldott zselatint.

A csokoládékrémhez a pudingport összekavarjuk a cukorral meg a tejjel, megfőzzük, félrehúzzuk a tűzről, belekavarjuk a cikkekre tördelt csokoládét meg a rumot és addig kavarjuk, míg elolvad benne. Mikor a csokis puding kihűlt, belekeverjük a felvert habtejszínt és a feloldott zselatint.

A piskótát a kapcsos tortaformában hagyjuk, rákenjük a fehér krém felét, majd a csokoládés krémet és végül befedjük a megmaradt fehér krémmel. A tortát egy éjszakára lehűtjük. Másnap tortatálcára rakjuk, bevonjuk a felvert habtejszínnel és marcipánrózsákkal díszítjük.




9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulalok, s meg sokszor 20-at!!!
Udv.Gyongyos

Éva írta...

Gratulálok! Sok boldog együtt eltöltött éveket kívánok még nektek sok szeretettel! A tortád csodás!

Mrita írta...

Gratulálok! Kívánok jó egészséget és még sok-sok boldog együtt töltött éveket! A tortád csodálatosan szép!

Okki írta...

Gratulálok! Még sok-sok boldog együtt töltött évet kívánok! :)

Nagyon szép a torta. :)

Kati írta...

Drága Adél, sok - sok boldogságot kívánok továbbra is Nektek:) Szépek voltatok s vagytok most is:) A tortád is nagyon szép lett:)

Katalin írta...

Isten éltessen benneteket! A tortád nagyon szépre sikerült!

Hankka írta...

Gratulálok, még sok-sok boldog együtt töltött évet kívánok Nektek szeretetben, egészségben! :) Gyönyörű lett a tortád, nagyon szép a rózsás díszítés! :)

Anikó írta...

Gratulálok és még nagyon sok együtt töltött boldog évet kívánok nektek:-))) Nagyon helyesek, szépek voltatok 20 évvel ezelőtt is, gondolom ez így van most is :-))))))

Névtelen írta...

Kedves Aleda!

Gratulálok!
Semmit sem változtál 20 év alatt! Hogy csinálod?

Minden jót!

Marianna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...