2013. november 16.

Almafelfújt





Hozzávalók 4 személyre: 3 alma, 3 tojás fehérje, 3 evőkanál keményítő, 8 dkg cukor, 1 kávéskanál fahéj; a formákhoz: 3 dkg vaj, 2 evőkanál cukor; 
a tálaláshoz: 2 teáskanál porcukor

Elkészítése: Az almát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a cukor felét és kevés vizet majd  megpároljuk. Megszórjuk a fahéjjal, villával összetörjük és hűlni hagyjuk. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Mikor kihűlt, belekeverjük az almapürét. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, felével fellazítjuk az almás pépet, majd lazán beleforgatjuk a hab másik felét is. A formákat vajjal kikenjük, megszórjuk a cukorral és a masszát szétosztjuk bennük. 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, tetejét megszórjuk kevés porcukorral és azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...