2013. november 19.

Krumpligombóc leves / Gölödin






Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 10 dkg liszt, 1 tojás, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és a főzőlevét félretesszük. A megfőtt krumplit áttörjük és hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, hozzáadunk egy tojást és kb. 10 dkg lisztet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. Félidőben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldségeket és együtt megdinszteljük. Megszórjuk kevés borssal meg fűszerpaprikával, felöntjük a krumpli főzőlevével és megfőzzük. Mikor a zöldségek majdnem puhák, a krumplis tésztából gombócokat formázunk és befőzzük a levesbe. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és kiforraljuk. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá. 


1 megjegyzés:

Tálaló írta...

A kedvenc levesem a krumpligombóc.
A kapcsolatunk kezdetén a férjem mondta párszor,hogy ő meg a gölödint szereti a legjobban.
Míg rá nem jöttünk,hogy ugyanarról beszélünk:)Azóta is gyakran készül,annyi különbséggel,hogy mi tejfölt nem teszünk bele.

A dologhoz hozzátartozik,hogy én dunántúli vagyok,ő pedig szegedi.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...