2013. november 28.

Szilvaízes levél



Ezt a süteményt télen szokta nagymamám sütni, üstben főzött  szilvaízzel.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg krumpli, 10 dkg porcukor, 10 dkg zsír, 1 tojás, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, só; a töltelékhez: 30 dkg szilvaíz; a tetejére: 5 dkg porcukor

Elkészítése: A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és langyosan lereszeljük. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt meg a krumplit és szétmorzsoljuk benne. Közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk a langyos tejben elmorzsolt élesztőt, a porcukrot, a felvert tojást meg egy csipetnyi sót és összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejet még adunk hozzá. A masszát ujjnyi vastagra kinyújtjuk,  6 x 6 cm-es kockákra vágjuk és közepükbe szilvalekvár halmokat teszünk, majd  a sarkait összefogjuk  és középen összecsípjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor tetejét megszórjuk porcukorral.


1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon szépek, Adélka!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...