2014. február 26.

Káposztalé leves



A káposztalé leves ugyancsak a korhelylevesek közé tartózik, de nem használunk hozzá savanyított káposztát csak ennek a levét.  Az alábbi leves füstölt hússal készült, de lehet friss hússal  vagy akár húsgombóccal is.

Hozzávalók:  50 dkg füstölt csont,  1 l káposztalé, 3 szál sárgarépa, 5 dkg rizs, 1 hagyma,  1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, só, lestyánlevél

Elkészítése:  A füstölt csontot megmossuk, ha kevésbé szeretjük a füstölt ízt, leforrázzuk, majd felöntjük vízzel és megfőzzük. Közben a hagymát megpucoljuk, felvágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott sárgarépát és átforgatjuk a hagymán. Mikor a füstölt csont félig megfőtt hozzáadjuk az átpirított sárgarépát és az átmosott rizst.  Felöntjük a káposztalével, ha szükséges megsózzuk,  beledobjuk a lestyánlevelet és megfőzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük  és behabarjuk vele a levest, majd kiforraljuk. Tálaláskor még tehetünk bele tejfölt.  


Korhelyleves variációk : 

 Korhelyleves húsgombóccal

Hagyományos korhelyleves 

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Jó savanykás-pikáns lehet... Szeretem az ilyen leveseket.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...