2014. április 12.

Hagymás tojástekercs


Hozzávalók 4 személyre: 20 fürjtojás, 4 szál zöldhagyma, 1 sárgarépa, 3 dkg vaj, só;  
 a tálaláshoz: rukkola, zsömle

Elkészítése: A hagymát és a sárgarépát megpucoljuk, megmossuk, a hagymát vékony karikára vágjuk a sárgarépát pedig nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fürjtojásokat feltörjük, enyhén megsózzuk és felverjük. Kicsi átmérőjű serpenyőben (kb. 10 cm) egy kevés vajat felolvasztunk és annyi tojást öntünk bele, hogy az alján szét tudjon terülni. Megszórjuk hagymával és sárgarépával, majd mikor a tojáslepény alja megsült, anélkül hogy a másik felére is átfordítsuk, szorosan feltekerjük. A tojástekercset 1-2 percig sütjük még, majd középen átlósan elfelezzük, és rukkola ágyra tesszük. Addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak.
Tipp: Tyúktojásból is készíthetjük, ebben az esetben 1 tojást számolunk 1 személyre.



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...