2014. április 2.

Majoránnás gombaleves




Hozzávalók: 30 dkg gomba, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 3 evőkanál olaj, só, majoránna; a galuskához: 1 tojás, 5 dkg liszt, só

Elkészítése: A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A hagymát meg a sárgarépát megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát pedig karikára vágjuk. Az olajat felhevítjük, üvegesre dinszteljük benne a hagymát, rádobjuk a gombát meg a sárgarépát és megpirítjuk. Megsózzuk, megszórjuk a majoránnával, felöntjük a vízzel és megfőzzük. A galuskához a tojást felverjük, megsózzuk, belekavarjuk a lisztet és annyi vizet adunk hozzá, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Egy evőkanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és kifőzzük. A tojássárgáját elkavarjuk a tejszínnel, és egy merítőkanál segítségével állandó kavarás mellet forró levest csurgatunk a tojásos tejszínhez, majd visszatöltjük a levesbe. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...