2014. május 16.

Oldalas sárgarépaágyon




Hozzávalók:  80 dkg bőrös sertésoldalas; 
a páchoz: 3 evőkanál ketchup, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, 2-3 cikk fokhagyma;
 a zöldségágyhoz: 3-4 sárgarépa, 1 piros paprika, 1 zöld paprika, 2-3 cikk fokhagyma, csipetnyi szárított majoránna

Elkészítése
1. A sertésoldalast megmossuk, szárazra töröljük és éles késsel a bőrös felét négyzetrácsosan bevágjuk.
2.  A ketchupot összekeverjük az olajjal, sóval, borssal, fűszerpaprikával meg a fokhagymával és bedörzsöljük vele a húst. 2-3 óráig állni hagyjuk.
3. A zöldségeket megpucoljuk, karikára vágjuk, egy tál aljába tesszük, és megszórjuk majoránnával. 
4. Az oldalast a bőrös felével lefele ráhelyezzük, félig felöntjük vízzel, fóliával befedjük és forró sütőben 35-40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, a húst megfordítjuk és ropogósra sütjük. 
5. A húst szeletekre vágjuk, a velesűlt zöldségekkel és salátával tálaljuk. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...