2014. augusztus 12.

Zöldborsós karfiol pástétom




A pástétom szó hallatán elsőre valószínű, hogy a libamájpástétomra gondolunk, vagy pedig valamilyen húsból készült pástétomra. Pedig pástétomot zöldségekből is készíthetünk, különleges ízesítéssel egyedi kreációkat alkotva. Hidegen szeletelve alkalmasak ünnepi előételnek, hidegtálakra de reggelire vagy vacsorára is tökéletes megoldások lehetnek.

Zöldborsós karfiol pástétom 4 személyre

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 30 dkg zöldborsó, 1 hagyma, 3 dkg vaj, 1 dl tejszín, 2 tojás, 4 evőkanál búzadara, só, fehérbors, bazsalikom

Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük és külön-külön enyhén sós vízben megfőzzük őket, majd leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A zöldborsóból 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többi késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejszín felét, a megmosott bazsalikom leveleket és krémesre turmixoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük és belekeverünk 2 evőkanál búzadarát. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a vajon megpároljuk, majd a karfiollal együtt szintén késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a felvert tojást, a tejszínt és összeturmixoljuk, majd belekeverjük a megmaradt búzadarát, a félretett zöldborsót és ha szükséges még megsózzuk. Egy hosszúkás formát alufóliával kibélelünk,  belesimítjuk a zöldborsós krém felét, erre az egész karfiolos krémet és befedjük a megmaradt zöldborsós krémmel. A fólia széleit visszahajtjuk, majd betesszük egy félig vízzel telt tepsibe és előmelegített sütőben 25-30 percig pároljuk. Hidegen, szeletekre vágva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...