2014. december 16.

Csokoládés diós szívek







Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 1 tojás sárgája, csipetnyi só; a krémhez: 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 1 dl tejszín, rum eszencia, 5 dkg darált dió; a mázhoz: 20 dkg 50 %-os csokoládé, 5 evőkanál olaj, 40-50 db. fél dióbél 

Elkészítése: A vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben, majd közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a darált diót, a porcukrot, a sót meg a tojássárgáját és gyorsan összegyúrjuk. Ha a tészta nem állna össze, nagyon kevés vizet adunk hozzá. Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre, de akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Vigyázat, mert nagyon hamar megégnek! A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, beletesszük a csokoládét és egynemű krémmé kavarjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A puha vajat kikavarjuk a porcukorral, kanalanként adagolva belekeverjük a csokoládékrémet, a diót és végül a rumeszenciát. Két két szívet krémmel összeragasztunk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A mázhoz a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. A szíveket belemártjuk a csokoládéba, rácsra vagy sütőpapírra tesszük, mindegyikre egy-egy fél diót rakunk és dermedni hagyjuk. Dobozokba vagy celofán tasakokba csomagoljuk és száraz, hűvös helyen tároljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...