2015. február 26.

Pikáns halszeletek grépfrút mártással





A grépfrútot nem mindennapi alapanyagként használjuk az ételek elkészítéséhez. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a különleges, pikáns ízeket. Hő hatására a gyümölcs enyhe kesernyés íze jobban érezhető, de ezt mézzel egyensúlyozni lehet, további savanykás-csípős hozzávalókkal pedig igazán pikáns ízkavalkádot kapunk, ami nagyon jól passzol a halhoz. Próbálják ki bátran az alábbi ínyenc fogást!


Pikáns halszeletek grépfrút mártással
Hozzávalók 3 személyre: 3 szelet alaszkai tőkehalfilé, 1 grépfrút, 1 lila hagyma, 1 csípős paprika, 6 dkg vaj,  2-3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál kapribogyó, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1,5 dl tejszín, 15 dkg száraz tészta, só, bors, chilipehely.

Elkészítése


1. A halszeleteket szárazra töröljük, megszórjuk sóval, borssal meg chilipehelyel.
2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rászórjuk a szeletekre vágott hagyma és csípőspaprika felét meg pár szelet grépfrútot. 
3. Ráhelyezzük halszeleteket, rászórjuk a megmaradt hagymát és csípős paprikát, pár szelet gréprfútot, majd helyenként rátesszük a vaj felét és meglocsoljuk az olajjal. 
4. A sütőpapírt mint egy borítékot bezárjuk, helyenként fogpiszkálóval rögzítjük. A sütőpapír alá egy csupor vizet öntünk. 


5. Lassú tűzön, kb. 30 percig pároljuk, majd kibontjuk a papírt és kissé megpirítjuk. 
6. A megmaradt vajon kissé karamellizáljuk a mézet, rádobjuk a kapribogyót meg a kockára vágott grépfrútot, összeforgatjuk.
7. Azonnal megszórjuk az étkezési keményítővel és felöntjük a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk. 
8. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A sült halat mártással és tésztával tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...