2015. március 19.

Babérleveles krumplileves tojással





Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 4 tojás, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 evőkanál paprikakrém, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, olaj, só, bors, ecet, babérlevél

Elkészítése:
1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit kockára, a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát  pedig lereszeljük.
2. A hagymát meg a sárgarépát kevés olajon üvegesre dinszteljük.
3. Hozzáadjuk a krumplit, a paprikakrémet és összeforgatjuk.
4. Felöntjük vízzel, sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük, majd lassú lángon megfőzzük.
5. Félidőben belefőzzük a tojásokat. Egyenként merítőkanálba ütjük, beleengedjük a levesbe, 1-2 percig tartjuk, majd a levesbe fordítjuk.
6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, kevés forró lével felengedjük, majd  behabarjuk vele a levest.  Hagyjuk felforrni, majd félrehúzzuk a tűzről. Tálalás előtt ecettel savanyítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...