2015. április 11.

Csípős vajas tojás





Hozzávalók 2 személyre: 4 főtt tojás, 5 dkg vaj, 2 zöldhagyma, 1 csípős paprika, só, fűszerpaprika.

Elkészítése:  A tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk. A vajat világos serpenyőbe tesszük és közepes lángon forralni kezdjük. A vaj habzani fog, eközben habverővel vagy fakanállal gyorsan kavarjuk, míg lassan kicsapódnak belőle kis barna szemcsék. Ekkor beletesszük a félbevágott tojásokat, az apróra vágott zöldhagymát meg csípős paprikát. 1-2 percet hagyjuk csak, míg a hideg hozzávalóktól lehűlt vaj újból felforr, és azonnal levesszük a lángról, különben megég. Kis idő múlva megszórjuk kevés fűszerpaprikával, enyhén megsózzuk és óvatosan összerázzuk. Azonnal tálaljuk, tavaszi zöldségeket kínálva mellé.

Megjegyzés: Az étel elkészítéséhez lehetőség szerint világos serpenyőt használjunk, hogy látható legyen, mikor kezd barnulni a vaj, ugyanis pillanatok alatt megég.


1 megjegyzés:

Anikó írta...

Adél, hogy te miket nem tudsz, jó lehet ez is :-))))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...