2015. október 6.

Szüreti menü: Birkagulyás




Hozzávalók 6-8 személyre: 1,5 kg birka lapocka és oldalas, 1 evőkanál zsír, 2 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 zöld paprika, 1-2 csípős paprika, 4 paradicsom, 1,2 kg krumpli, só, bors, fűszerpaprika,  őrölt köménymag, 3-4 babérlevél.


Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a hagymákat apróra, a zöldségeket karikára illetve kockákra vágjuk. A húst megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A zsírt felhevítjük, beletesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, félrehúzzuk a tűzről, hogy ne égjen meg és összekavarjuk. Beletesszük a hagymás alapba a húst, összekeverjük és visszatesszük a tűzre, majd fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, borsal meg köménnyel fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet, felöntjük vízzel és megfőzzük. Mikor a hús elég jól megpuhult, hozzáadjuk a paprikákat, a sárgarépát, a fehérrépát meg a paradicsomot és együtt puhára főzzük. Az utolsó 10 percben beletesszük a krumplit is. Főzés közben ha a leve elapad, meleg vízzel pótoljuk. Mikor az ételt készen van, félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és 20 percig pihentetjük, majd forrón tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...