2016. február 20.

3 Bit szelet



Hozzávalók:
a karamelles réteghez: 25 dkg cukor, 4 evőkanál víz, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj;
a vaníliás krémhez: 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliakivonat, 4 dkg liszt, 4 dkg étkezési keményítő, 5 dl tej, 20 dkg puha vaj; 
továbbá: 60 db. vajas keksz,   5 dl habtejszín, 10 dkg tejcsokoládé.

Elkészítése: 20 db keksszel kirakunk egy tepsit. A cukrot a vízzel egy serpenyőbe tesszük, világosra karamellizáljuk, félrehúzzuk a tűzről és felöntjük a tejszínnel. Visszatesszük a tűzre és álladóan kavarva felolvasztjuk a karamellt, majd beletesszük a vajat és egynemű krémmé kavarjuk. Hideg vízbe állítva kihűtjük, mikor még folyós, rátöltjük a keksze és befedjük egy újabb kekszréteggel. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal, hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, végül pedig a tejet.  Folytonos keveréssel, kis lángon sűrűre főzzük, majd hideg vízbe állítjuk és kihűtjük. Habosra keverjük a vajat és kanalanként hozzádolgozzuk a vaníliakrémet, majd a kekszre kenjük és befedjük a megmaradt keksszel. A habtejszínt felvetjük, a sütemény tetejére kenjük és megszórjuk a lereszelt csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.

forrás: http://www.mohakonyha.hu





1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép! Sokáig nem is nézem mert annyira guszta még megkívánom és csak kekszem van itthon alapanyagom:-))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...