2016. február 23.

Citromos rizsleves


Az alábbi leves annak ellenére, hogy nagyon kevés hozzávalókból áll, nagyon izgalmas és pikáns. Jól jön melegítőnek egy hideg téli estén, de a férfiak is kedvelik egy hosszabbra sikeredett éjszaka másnapján. A citrommal bánjanak mértékkel, a bátrabbak pedig  még a tányérban is savanyíthatják. 



Citromos rizsleves

Hozzávalók 4 személyre:  5 dkg rizs, 2 sárgarépa, 1,5 l zöldség alaplé, 5 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 citrom, só, petrezselyemzöld. 

Elkészítése


1. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, a rizst átmossuk és lecsöpögtetjük.
2. A vajat felhevítjük és fehéredésig pirítjuk a rizst rajta. 
3. Hozzáadjuk a sárgarépát és állandóan kavarva megdinszteljük.
4. Felöntjük az alaplével, megsózzuk és főni tesszük.


5. Fél citrom levét kiszorítjuk és összekavarjuk a tojássárgájával. 

6. Kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd felöntjük a levesbe. Ízlés szerint még savanyíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...