2016. március 9.

Csalánleves füstölt sonkával


Hozzávalók 5-6 személyre: 50 dkg füstölt sonka(csonttal együtt), 50 dkg csalán, 3 evőkanál rizs, 2 evőkanál házi sós ételízesítő, 1 evőkanál paprikakrém, 4 cikk fokhagyma, olaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás sárgája, 2,5 dl tejföl, só, szódabikarbóna.


Elkészítése:  A füstölt sonkát megmossuk, hideg vízben főni tesszük, hozzáadjuk az ételízesítőt.  A csalánt alaposan megmossuk, forró, szódabikarbónás vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük. Mikor langyosra hűlt, éles késsel apróra vágjuk. Az áttört fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a paprikakrémet meg a csalánt és összekeverjük. Felöntjük a sonka főzőlevével, beletesszük a rizst és 15 percig főzzük. A húst kicsontozzuk, felvágjuk és visszatesszük a levesbe. A tojássárgáját kikavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük és rátöltjük az ételre. Félrehúzzuk és 10 percig pihentetjük, majd tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...