2016. április 6.

Zöldséges sonkaleves


Hozzávalók 6 személyre: 35 dkg füstölt sonka, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 karalábé, 1 hagyma, 3-4 evőkanál olaj, 2 tojás sárgája, 1,5 dl tejföl, só, petrezselyemzöld, citromlé.


Elkészítése: A sonkát megmossuk, hideg vízbe tesszük, lassú tűzőn 1-1,5 órát főzzük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a többit zöldséget pedig kockákra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, 3-4 percig dinszteljük, majd rádobjuk a többi zöldséget is. A sonkát kivesszük, a levét pedig a zöldségekre öntjük és 15-20 percig főzzük. A tojássárgákat kikavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük és rátöltjük a levesre. Visszatesszük a kockára vágott sonkát meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és lassú lángon 2-3 percig forraljuk még. Tálaláskor, ízlés szerint citromlével lehet savanyítani.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...