2016. július 4.

Citromos lazacnyársak


Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazac, 2 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ág rozmaring, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 dl olívaolaj, só, bors, 2,5 dl joghurt.

Elkészítése: A fokhagymát meg a zöldfűszereket  apróra vágjuk, 1 teáskanál sóval kidörzsöljük. Hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, a mustárt, ízlés szerinti mennyiségű borst  meg az olajat és kikavarjuk. A lazacot kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fűszerkeverék 3/4 részét, összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A megmaradt fűszerkeveréket belekeverjük a joghurtba, tálalásig ezt is hűtőben tároljuk. A megmaradt citromot vékony szeletekre vágjuk, a lazaccal váltakozva nyársra húzzuk. Közepesen forró grillrácson megsütjük, majd a joghurt mártással tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...