2016. október 23.

Sütőtökös tekercs



Hozzávalók: a laphoz: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 16 dkg sütőtök(meghámozva), 4 evőkanál liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál reszelt citromlé, csipetnyi só; a krémhez: 1 tasak citromízű pudingpor, 3 dl tej, 12 dkg vaj, 10 dkg +1 evőkanál  porcukor, 1/2 citrom leve. 

Elkészítése


1. A sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük. 
2. A tojásokat a cukorral és a csipetnyi sóval vastag krémhabbá verjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőtököt, a citromlével eloltott szódabikarbónát meg a sütőporral elkevert lisztet és összekavarjuk. 


3. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 175 fokon, 15-20 percig sütjük. Ha megsült kivesszük, befedjük sütőpapírral és feltekerjük. Hűlni hagyjuk. 
4. A pudingport a tejjel megfőzzük, hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk 10 dkg porcukorral, kanalanként adagolva beledolgozzuk a pudingot és a citromlevet.


5. A lapot kiterítjük, lehúzzuk a sütőpapírt, lekenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Visszacsavarjuk a sütőpapírba és 2-3 órára hűtőbe tesszük. 
6. Tálalás előtt kivesszük a sütőpapírból, megszórjuk porcukorral és szeletekre vágjuk. 



1 megjegyzés:

Gizella írta...

Nagyon tetszik, hamarosan megsütöm!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...