2016. november 29.

Lazacos terrine




Hozzávalók 4-6 személyre: 20 dkg füstölt lazacszelet, 1 avokádó, 20 dkg sajtkrém, 10 g zselatin, só, bors, friss kapor, 1 citrom.

Elkészítése: 


1. A lazacszeleteket megformázzuk, a lelógó részeket levágjuk, majd felaprózzuk. A kaprot is összevágjuk. 
2. Az avokádót  meghámozzuk, meglocsoljuk citromlével és késes aprítóban összevágjuk. 


3. Hozzáadjuk a sajtkrémet és összedolgozzuk. A zselatint 0,5 dl vízbe áztatjuk, kicsit felmelegítjük.
4. Az avokádós krémbe keverjük a zselatint, a felvágott lazacot meg a kaprot, sóval, borssal ízesítjük.


5. Egy hosszúkás formát háztartási fóliával kibéleljük, aljára egy sor lazacot teszünk, rá a krém felét, középre újból lazacot, majd krémet és végül lazaccal befedjük. Másnapig hűtőben dermesztjük.
6. Tálalás előtt kivesszük a fóliából, éles késse szeletekre vágjuk. Citrommal tálaljuk.  


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...