2016. november 8.

Tárkonyos libaleves



Hozzávalók 4-6 személyre: 1 liba csontos részei, háta, 50 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 evőkanál libazsír, 5 dkg rizs, 1 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 1 csokor tárkony, só, ecet.

Elkészítése: A libahúst kisebb darabokra vágjuk, enyhén sós, hideg vízben főni tesszük. Ha felforrt, lehabozzuk, majd közepes lángon főzzük. Közben az apróra vágott hagymát, a karikára vágott sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret a libazsíron megdinszteljük, mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a leveshez, beletesszük a rizst és az apróra vágott tárkonyt is. A tojássárgáját kikavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenítjük, majd mikor a leves készen van, rátöltjük és eloltjuk alatta a lángot. A húst kicsontoljuk, visszatesszük a levesbe és ízlés szerint ecettel savanyítjuk. 

Megjegyzés: A megfőtt libahúst ledarálhatjuk és gombócokat készítve, belefőzhetjük a levesbe. Nagyon jól passzol a tárkonyos ízvilághoz. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...