2016. december 5.

Narancsos püspökkenyér



Hozzávalók: 3 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 5 dkg csokoládécsepp és dió, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál citromlé, csipetnyi só, 10 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj, narancs és csokicsepp a díszítéshez.

Elkészítése: Az aszalt gyümölcsöket és a diót összevágjuk, belekeverjük a narancs héját. A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a cukorral, hozzáadunk 1 evőkanál lisztet és egyenként a tojásokat, mindegyikkel jól eldolgozzuk. A végén belekavarjuk a citromlével felhabosított szódabikarbónát és a sütőporral meg a sóval összekavart lisztet, a narancslevet, az aszalt gyümölcsöket, a diót meg a csokicseppet. A masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe simítjuk és 175 fokon, 30-35 percig sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a kihűlt süteményre öntjük. Mikor dermedni kezd, örvényesre kenjük egy kanállal. Naranccsal, csokicseppel díszítjük. 




Megjegyzés: Csokoládé helyett  cukormázzal is bevonhatjuk. Ehhez kavarjunk ki 10 dkg porcukrot kevés narancslével és azt kenjük a süteményre. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...