2017. február 15.

Sajttal töltött csirkemelltekercsek-Rulouri de pui cu cașcaval



Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg csirkemell, 6 dkg kemény sajt, 4 szelet Pármai sonka, só, fehérbors, chilipehely, szárított bazsalikom, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál olaj; a körethez: 5 dkg cous-cous, 1,2 dl forró zöldség alaplé,  10 dkg mexikói zöldségkeverék, 1 kis hagyma, 1teáskanál vaj.

Elkészítése


1. A húst 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. 
2. Megszórjuk sóval, borssal, chilipehellyel és szárított bazsalikommal. 
3. A sajtot csíkokra vágjuk, majd a húsba tekerjük.
4. A hústekercseket 1-1 szelet sonkába tekerjük.


5. A vajat az olajjal felforrósítjuk, a tekercseket körbesütjük. Meleg tányérra szedjük, lefedjük és 5 percig meleg helyen tartjuk. 

6. A cous-coust leöntjük a forró zöldségalaplével. A mexikói keveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A felaprított hagymát a vajon megpároljuk, majd összekeverjük a cous-cousszal és a mexikói keverékkel. 


Rulouri de pui cu cașcaval

Ingrediente pentru 4 persoane:  300 g piept de pui, 60 g cașcaval tare, 4 felii șuncă de parma, sare, piper alb, fulgi chili, busuioc uscat, 1 lingură unt, 1 lingură ulei; pentru garnitură: 50 g cous-cous, 120 ml supă de legume, 100 g amestec mexican de legume, 1 ceapă mică, 1 linguriță unt.

Prepararea:  Se prepară garnitura întâi. Se toarnă supa de legume fierbinte peste cous-cous, se acoperă și se lasă deoparte 10 minute. Amestecul mexican se fierbe în apă cu sare, se strecoară. Ceapa mărunțită se înăbușă în unt, se adaugă amestecul mexican și cous-cousul și se amestecă. Pieptul de pui se taie în 4 felii, se bat ușor cu ciocanul de bucătărie. Se asezonează cu sare, piper, fulgi chili și busuioc. Cașcavalul se taie în 4 fâșii, se așază pe capetele feliilor de carne și se rulează, apoi se înfășoară fiecare în feliile de șuncă. Untul și uleiul se încing într-o tigaie și se prăjesc rulourile. Se scot pe o farfurie caldă, se acoperă și se țin la cald 5 minute. Înainte de servire se taie în două și se servesc cu salata de cous-cous. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...