2013. március 24.

Zöldséges-húsos kocsonya




Hozzávalók: 1 sertéscsülök, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 10 dkg borsó, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szemesbors, 10 g zselatin, só

Elkészítése: A sertéscsülköt megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Amikor forrni kezd, a lángot takarékra állítjuk alatta és gyöngyözve főzzük tovább, a keletkező habot pedig szűrőkanállal leszedjük. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megpucolt és egészben hagyott zöldségeket, a fokhagymát, a szemesborsót, a sót, az utolsó 10 percben pedig a zöldborsót is. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és  langyosra hűtjük, majd a húst és a zöldségeket kivesszük, a levét pedig átszűrjük és feloldjuk benne a zselatint. A húst leszedjük a csontról, a zöldséggel együtt felaprózzuk és kis tálakba szétosztjuk, majd felöntjük a kocsonyalével. Hűtőben dermedni hagyjuk, majd citromszeletekkel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...