2013. április 19.

Epres- kivis torta



 Hozzávalók:  
a piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál víz, 1 sütőpor; 
a krémhez: 30 dkg tehéntúró, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 8 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 10 g zselatin, 2 tasak vaníliás cukor;
 a gyümölcshúshoz: 25 dkg eper, 3 kivi, 6 dkg cukor, 10 g zselatin; 
a díszítéshez: 1 dl habtejszín, csokoládédara, 6 eper, 1 kivi


 Elkészítése
A piskótához az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A végén kanalanként hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat és egy keveset még együtt verjük. A kakaót és a sütőport összekeverjük a liszttel és lazán beleforgatjuk a tojáshabba. Sütőpapírral bélelt, kb 24-26 cm átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük. 

A krémhez a pudingot összekeverjük a cukorral meg a tejjel és megfőzzük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk. A túrót kavarjuk a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a már langyosra hűlt pudingba, hozzáadjuk a zselatint és a végén lazán beleforgatjuk a felvert tejszínt. 

A gyümölcsöket apróra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Félrehúzzuk és belekeverjük a zselatint, majd hűlni hagyjuk. 

A kakaós piskótát két lapba vágjuk, az alsó lapra kenjük a krémet és helyenként kanállal gyümölcshúst rakunk közéje. Befedjük a második lappal és pár órára lehűtjük.
 A habtejszínt felverjük, a torta tetejére kenjük,  megszórjuk csokoládédarával és gyümölccsel díszítjük.



7 megjegyzés:

GasztroManó írta...

nagyon szep lett :)

Blogkonyha írta...

Nagyon üde, szép torta! Igazi nyáreleji hangulattal...

anna írta...

szia. nagyon mutatós a tortád teteje és biztosan finom is,de az oldala egyszerűen segítségért kiált és nagyon befejezetlennek hat. a tejszínnel burkolt torták oldalát is szokás bevonni tejszínnel, illetve ezek után bepanírozhatod szeletelt mandulával,csokoládéreszelékkel...sokkal jobban mutat
üdv egy szakmabeli :)
ui. remélem nem veszed rossznéven

marisz57 írta...

Jókor jött ez a recept, lehet tervezni, mire a szabadföldi eprek érnek.
Finomságos a tortád, és jók a fotóid, mint mindig.

trollanyu írta...

Nekem így is tetszik, hogy az oldala nincs bevonva:) Nagyon finom lehet a kiwi s az eper együtt.

Gabriella írta...

Csodaszép tortát készítettél, ebben a szép időben most ilyen könnyed, gyümölcsösre (is) vágyik az ember... :) Nagyon ízletes lehet.

Adél írta...

Köszönöm a hozzászólásokat !

Anna, neked is, nem veszem rossznéven:)..sőt! Igenis örülők, mert legalább tudom, hogyan szokás. Igaz, ez csak egy sebtében készített hétköznapi torta volt,tejszínem is csak épp annyi, hogy a tetejére tettem... de majd legközelebb számolni fogok az anyagokkal. Ha már csináljuk, adjuk meg a módját ! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...