2013. július 25.

Mozarellás paradicsomsaláta és bazsalikom pestó





Hozzávalók - 4 személyre: 8 db. közepes méretű paradicsom, 40 dkg mozarella sajt; a pestóhoz: 1 marék bazsalikom levél, 5 dkg parmezán, 4 dkg dió, 2 cikk fokhagyma, 1 dl olíva olaj, 1 kávéskanál só; a díszítéshez: bazsalikomlevél

Elkészítése: A bazsalikomleveleket megmossuk és megszárítjuk, parmezánt lereszeljük, a fokhagymát pedig megpucoljuk. Az összes hozzávalókat késes aprítóba rakjuk és pépesre karavrjuk. A paradicsomot megmossuk és 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A mozzarellát színtén szeletekre vágjuk, majd a kettőt egy tányérba rétegezzük. Tetejére kenjük a bazsalikomos pestót és pár friss bazsalikomlevéllel díszítjük.


Tipp: Készíthetjük koktélparadicsomból és mini mozzarella golyókból is, ilyenkor  koktélpálcikára nyársalhatjuk. 

2 megjegyzés:

Erika írta...

De jó, én is ezt eszem ma, de legközelebb kipróbálom így pesto-val!:)

Nea írta...

Nagy kedvenc náluk is, de pestoval még nem próbáltam. Nagyon ötletes és szép a tálalás is.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...