2013. július 10.

Töltött cukkini





Hozzávalók 4 személyre: 4 cukkini, 4 tojás, 10 dkg sonka, 2 kápia paprika, 1 hagyma, 4-5 evőkanál olívaolaj, petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítése: A zsenge cukkinikat megmossuk és hosszúságuktól függően 3-4 darabra vágjuk. Belsejüket kivájjuk úgy, hogy egyujjnyi talpat hagyjunk, azaz nem fúrjuk át őket teljesen. Megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és forró sütőben 15 percig elősütjük.  A hagymát és a paprikát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát és petrezselyemzöldet, sózzuk illetve borsozzuk, és összesütjük. Ráöntjük a felvert tojást, és krémesre sütjük. A cukkinihordókat megtöltjük a tojásos masszával és forró sütőbe toljuk 15 percre. Melegen és hidegen egyaránt tálalható. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...