2013. augusztus 3.

Áfonyás ordás szelet


Hozzávalók:
 a piskótához: 2 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál olaj, 5 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, só
 a krémhez: 10 dkg áfonya, 15 dkg orda, 15 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1,5 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 10 gr. zselatin

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a sót  meg a cukrot és habosra keverjük. A végén hozzáadjuk a vizet meg az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Hosszúkás tepsiben, 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez az ordát kikavarjuk a kétféle cukorral, majd beledolgozzuk a mascarpone krémet. A zselatint felöntjük fél dl vízzel, hagyjuk kicsit megduzzadni, majd felmelegítjük(nem forraljuk). A tejszínt felverjük és a zselatinnal együtt beleforgatjuk az ordás krémbe. A krémet két részre osztjuk, egyik részbe belekeverjük a villával összetört áfonyát.

A kihűlt piskótát a tepsiben hagyjuk, váltakozva rákenjük a kétféle krémet, majd egy villával örvényeket húzunk bele. A süteményt egy éjszakára jól lehűtjük, majd szeletekre vágjuk és áfonyaszemekkel meg citromfűvel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...