2013. augusztus 29.

Kukoricás palacsinta





Hozzávalók: 25 dkg zsenge, főtt kukorica, 25 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 2-3 evőkanál olaj, szódavíz, só, bors, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: 2 dl tejföl, 10 dkg sajt

Elkészítése: A tojásokat felverjük az olajjal, hozzáadjuk a lisztet, a sót,a frissen őrölt borsót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejjel csomómentesre kavarjuk. Ezután annyi szódavizet adunk hozzá, hogy palacsintamassza sűrűségű masszát kapjunk. 10-15 percig pihentetjük, majd belekavarjuk a kukoricát és teflonbevonatú serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Tálaláskor lekenjük tejföllel és megszórjuk sajttal.


1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Olyan Mexikóis hangulata van. Nagyon guszta! Én is tegnap kukoricáztam, csak még nem posztoltam...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...