2013. szeptember 3.

Gombásgaluska leves




 

Hozzávalók 
 a galuskához: 25 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál olaj, 2 tojás, 1-2 evőkanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld; 
a leveshez:  3 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kis hagyma, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, bors, tárkonyecet

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta előbb a hagymát, majd a zöldségeket is. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsózzuk és megfőzzük. Közben elkészítjük a galuskamasszát. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az olajon kissé megdinszteljük. Hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott gombát és zsírjára sütjük. Megszórjuk a sóval, a borssal meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekavarjuk és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgát és a kemény habbá vert fehérjét. A masszából, evőkanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és kifőzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt, majd kiforraljuk. Tárkonyecettel savanyítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...