2014. február 21.

Lecsós marhanyelv


Hozzávalók: 1 marhanyelv, 1 lecsóbefőtt(370 ml), 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, só, 10 db szemesbors, 2 babérlevél, 1 kötés ; a körethez: 30 dkg szarvacska tészta


Elkészítése: A marhanyelvet jól megmossuk és enyhén sós vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított és egyben hagyott hagymákat, a babérlevelet meg a szemesborsót és puhára főzzük. Ha lehetséges a főzést kuktában végezzük, így 1 óra alatt puhára fő, különben 2-3 óra szükséges. Mikor a nyelv megfőtt, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk és a bőrétől megtisztítjuk. A lecsót egy lábasba töltjük, hozzáadjuk a kockára vágott marhanyelvet és összeforraljuk. Ha szükséges, az ételt kevés főzőlével hígítjuk. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A  száraztésztát enyhén sós vízben kifőzzük és a lecsós nyelvvel tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...