2014. június 24.

Sóskás spárgaleves






Hozzávalók 4 személyre :  1 marék sóska, 12 szál spárga, 3 dkg vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, só, bors, cukor

Elkészítése: A sóskát megválogatjuk és megmossuk, a spárga alsó végeit levágjuk és vékonyan meghámozzuk, majd megmossuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a sóskát és megfonnyasztjuk rajta. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsózzuk, kevés cukrot teszünk bele(el is hagyhatjuk), majd beletesszük a spárgát és 10-12 percig főzzük. Az étkezési keményítőt simára kavarjuk a tejszínnel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük és visszaöntjük a levesbe. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...