2014. július 9.

Csőben sült zöldbabos tekercs




Hozzávalók:  30 dkg zöldbab, 10 vékony szelet bacon, 8 dkg sajt, 2 tojás, 2 dl tejszín vagy tejföl, só, bors, petrezselyemzöld, 2 dkg vaj

Elkészítése: A zöldbabot végeit lecsípjük, megmossuk és enyhén sós vízben roppanósra főzzük(kb. 5-6 perc), majd szűrőkanállal kivesszük és lecsöpögtetjük. A baconszalonna szeleteket egymás mellé rakjuk, úgy hogy kissé fedjék egymást és egy téglalapot alkossanak. Az egyik hosszanti oldalánál kezdve egymás mellé tesszük a zöldbabot befedve vele az egész felületet, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a lereszelt sajt felével.

Szintén a hosszanti oldalánál kezdve óvatosan feltekerjük. Egy hosszúkás tepsit kikenünk vajjal, a tekercset hosszában kettőbe vágjuk és egymás mellé helyezzük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt és a megmaradt sajtot, összekeverjük és ráöntjük a tekercsre. Forró sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Szeletekre vágva tálaljuk


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...