2014. július 17.

Nyárson sült csirkemelltekercs



Hozzávalók 4 személyre: 1 egész csirkemell, 5-6 vékony szelet füstölt tarja, só, bors, csípős paprikakrém(elhagyható), petrezselyemzöld, 1-2 evőkanál olaj; a körethez: 1 fej brokkoli, paradicsom

Elkészítése: A csirkemellet kicsontozzuk és vastag szeletekre vágjuk, majd kissé kiklopfoljuk(nem túl vékonyra). Lekenjük a paprikakrémmel, megszórjuk sóval, borssal meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és befedjük a tarjaszeletekkel, majd feltekerjük és kívül lekenjük olajjal. Szorosan alufóliába csomagoljuk és 1 órára fagyasztóba tesszük. A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, 1-2 percre jeges vízbe tesszük, majd leszűrjük. Sütés előtt kivesszük a tekercseket, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, lefejtjük róla az alufóliát és előzőleg vízbe áztatott bambusznyársra húzzuk. Forró grillen megsütjük és brokkolival meg paradicsommal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...