2014. október 31.

Csirkemájjal töltött krumpli





Hozzávalók3-4 személyre:  4 krumpli, 20-25 dkg csirkemáj, 1 hagyma, 1 tojás, 5 dkg sajt, 2+2 evőkanál olaj, só, bors, majoránna, petrezselyemzöld

Elkészítése:
1. A krumplit megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. 
2. A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük.
3. Hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és megsütjük. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alája. 
4. A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk és egy kanállal kikaparjuk a belsejét. 


5. A kikapart krumplit meg a kihűlt csirkemájat felvágjuk.
6. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felvert tojást, megsózzuk és megszórjuk borssal meg majoránnával ás összekeverjük.
7. A krumplikat megtöltjük a májas masszával.
8. Kevés olajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 percig sütjük.





1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Kettő az egyben, mindjárt meg van a köret is. Nemrég juhtúróval töltöttet ettem. Nagyon finom volt. Guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...