2014. november 25.

Sajtkrémes kosárkák - Coşuleţe cu cremă de brânză şi jambon




Hozzávalók 16 db-hoz: 16 szelet toast kenyér, 7 dkg vaj, 8 dkg sajt, 10 dkg sajtkém, 2-3 evőkanál tejföl, 5 szelet sonka, 1-2 savanyú uborka, só, fehér bors

Elkészítése: A kenyérszeleteket kerek vagy virág alakú szaggatóval kiszúrjuk és vékonyan lekenjük az olvasztott vajjal. Muffinformába tesszük és 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük, majd kivesszük és a formában hagyjuk kihűlni. A sajtot vékony lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a sajtkrémmel és annyi tejföllel, hogy kenhető állagú krémet kapjunk. Csillagcsővel ellátott habzsákba rakjuk és a mindegyik kosárka közepébe egy-egy sajtrózsát nyomunk. A sonkát meg a savanyú uborkát kis kockákra vágjuk és a sajtkrém tetejére szórjuk. Tálalásig hidegben tartjuk. 



Coşuleţe cu cremă de brânză şi jambon 

Ingrediente pentru 16 coşuleţe: 16 felii pâine toast, 100 g cremă de brânză, 70 g unt, 80 g caşcaval, 120 g jambon feliat, 2-3 castraveţi muraţi, sare, piper.

Preparare: Feliile de pâine se întind puţin cu sucitorul, se decupează cu formă de floare, se ung cu unt şi se aşează în tavă de copt muffins, apăsându-se puţin pentru a primi forma de coşuleţ. Se rumenesc în cuptorul preîncălzit la 150 de grade, 5-10 minute. Caşcavalul se rade, jumătate din jambon se taie mărunt, iar cealată jumătate fâşii mici. Se amestecă caşcavalul ras şi jambonul mărunţit cu crema de brânză, se condimentează cu piper şi sare după gust şi se umplu coşurile cu compoziţia obţinută. Deasupra se presară castraveţii muraţi tăiaţi mărunt şi jambonul tăiat fâşii. Se serveşte ca aperitiv. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...