2015. május 9.

Epres kocka




Hozzávalók:

  •  a kakaós piskótához: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál víz, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál sütőpor;
  •  a krémhez: 1 tasak vanília ízű pudingpor, 10 dkg cukor, 4 dl tej, 2,5 dl tejszín, 10 g zselatin, 30 dkg eper;
  •  a díszítéshez: 2 tasak piros tortazselé, 2,5 dl eperszörp, 1 dl tejszín, 20 dkg eper, citromfű. 


Elkészítése
  A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukor felével. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a kakaót, az étkezési keményítőt meg a sütőporral elvegyített lisztet és összekavarjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral és előbb a felét, majd a többit is könnyedén beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírral bélelt, 37x26 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 190 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
  A krémhez a pudingport összekavarjuk a cukorral meg a tejjel és megfőzzük. Az epret megmossuk, ha érett villával összetörjük, ha az eper keményebb, késes aprítóban összevágjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, kissé felmelegítjük, a tejszínt felverjük. Az eperpürét meg a zselatint belekavarjuk a kihűlt pudingba, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet a kakaós piskótára simítjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. 
  A tortazselé port egy kis edénybe szórjuk, rátöltjük az eperszörpöt meg 2 dl vizet, felforraljuk, majd mikor langyosra hűlt rátöltjük a sütemény tetejére, majd további 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt felvert tejszínnel és félbevágott eperszemekkel meg citromfűvel díszítjük és kockákra vágva tálaljuk. 



2 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, csodás édesség, szép színek, szép képek. Mindig színvonalas minden:)

marisz57 írta...

Ez még a csodásnál is csodásabb! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...