2015. június 17.

Erdélyi krumpligulyás





Hozzávalók 4 személyre: 70-80 dkg krumpli, 2 szál paprikás kolbász(kb.30 dkg), 1 nagy hagyma, 1-2 paprika, 1 paradicsom(konzervből is lehet), 1 evőkanál zsír, só, bors, fűszerpaprika, tárkony

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük. Közben felvágjuk a paprikát, a paradicsomot 1 percre lobogó vízbe dobjuk, majd héját lehúzzuk, összevágjuk és a paprikával együtt a hagymához adjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymás alaphoz, összekeverjük, megszórjuk fűszerpaprikával, borssal, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi. Fedő alatt, lassú tűzön félpuhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt meg a tárkonyt, majd készre főzzük. Félrehúzzuk a tűzről és lefedve, 15-20 percig pihenni hagyjuk, majd ropogós héjú kenyérrel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...