2015. július 7.

Sült paprikás paradicsomos karfiol





Hozzávalók 2 személyre: 1 kis fej karfiol, 3 kápia paprika, 2 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 3-4 evőkanál olaj, só, bors, cukor, ecet,  fűszerpaprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A paprikát megmossuk, megtöröljük és grilltepsiben megsütjük.  Ha megsült lesózzuk és lefedjük, hogy beizzadjon, majd lehúzzuk a héját, megmossuk és csíkokra vágjuk. A paradicsomokat bevágjuk, 1-2 percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját és felaprítjuk. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Az olajat felhevítjük, rátesszük a paprikát, átsütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és az áttört fokhagymát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, cukorral és ecettel ízesítjük, majd  pár percig forraljuk. A karfolt tűzálló tálba tesszük és rátöltjük a paprikás paradicsomos mártást. Forró sütőben, 15 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk petrezselyemzölddel és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...