2015. október 17.

Csomboros sertésszelet


Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sertéscomb, 1 evőkanál zsír, só, bors, fűszerpaprika, 2-3 ág csombor(szárított is jó); a körethez: 1 káposzta, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 piros paprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, ecet.

Elkészítése: A zsírt felforrósítjuk és a hússzeleteket rendre mindkét oldalán lesütjük, majd kiszedjük és megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával. A visszamaradt zsiradékot egy hőálló tepsibe öntjük, rátesszük a csombort, aztán a húst, felöntjük egy kevés vízzel, lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk. Az utolsó 5 percben kifedjük, hogy kissé megpiruljon. A körethez az apróra vágott hagymát megdinszteljük a zsiradékon, félidőben hozzáadjuk a felvágott paprikát meg a sárgarépát, megsózzuk és együtt dinszteljük tovább, majd 5 perc után beletesszük a legyalult káposztát is. Megszórjuk borssal és addig dinszteljük, míg a zöldségek megpuhulnak. A végén kevés ecettel ízesítjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...