2015. október 14.

Gombás csicseriborsó főzelék





Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 40 dkg gomba, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém, 1 dl paradicsomlé, 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld. 

Elkészítése: A csicseriborsót hideg vízben egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük, leöblítjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk és az olajon megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát meg a fokhagymát, hozzáadjuk a paprikakrémet és a megfőtt csicseriborsót. Sóval borssal fűszerezzük, felöntjük kevés főzőlével, beletesszük a gombát és 5 percig forraljuk. Közben az étkezési keményítőt elkavarjuk a paradicsomlével és besűrítjük az ételt. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...