2015. október 27.

Zöldborsos csirkecomb






Hozzávalók 2 személyre: 2 egész csirkecomb, 25 dkg zöldborsó, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 dl paradicsomlé, 4 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkecombokat megmossuk szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval meg borssal. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst megpirítjuk benne, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, összesütjük, megszórjuk fűszerpaprikával, majd visszatesszük a combokat és felöntjük a paradicsomlével. A serpenyőt lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Mikor a hús majdnem készen van, beletesszük a zöldborsót, ha szükséges, felöntjük kevés meleg vízzel, megsózzuk  és fedő alatt készre pároljuk. A végén megszórjuk a petrezselyemzölddel. 



1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Tejfölösen készítettem már így ezt a párost csirke-zöldborsó az is finom volt. Egyszer így is kipróbálom mert nagyon vonzó a látvány is:)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...