2016. január 21.

Gyümölcskenyér




Hozzávalók:  4 tojás, 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs(füge, mazsola, vörös áfonya, koktélcseresznye), 5 dkg mandula, 1 dl narancslé, 1-1 teáskanál reszelt narancs meg citromhéj, csipetnyi só, 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna, porcukor.

Elkészítése: A fügét felaprítjuk, összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel, a reszelt narancs meg citromhéjjal,  majd leöntjük a narancslé felével és összekavarjuk. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, majd rendre beledolgozzuk a toások sárgáját. A szódabikarbónát felfuttatjuk a megmaradt narancslével és belekavarjuk a vajas krémbe. 5 dkg lisztet rászórunk az aszalt gyümölcsökre és összekeverjük, a megmaradt lisztet pedig összevegyítjük a sütőporral meg a sóval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajas krémet összekeverjük a liszttel, az összevágott mandulával meg az aszalt gyümölcsökkel,  majd könnyedén beleforgatjuk előbb a hab felét majd a többit is. Sütőpapírral bélelt 10x25 cm-es formába simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon további 40-50 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...